[...] zwana krzywica.Choroba ta jest spowodowana zlym odladaniem wapnia i fosforu w kosciach.W przyrodzie witamina ta nie wystepuje zbyt obficie.Wystepuje glownie w:tranie,rybach,maslo,margaryny witaminizowane,watroba,zoltko jaja,smietana,mleko pelne,itp.Zapotrzebowanie na witamine D nie jest okreslone do konca poniewaz organizm ludzki moze pod [...]
Witam. Zacznę moze na wstępie, ze jedyne informacje jakie znajduje w necie nt powstawania tłuszczy trans dotyczą powstawania tych tłuszczy podczas smażenia na zdrowych olejach w wyniku wysokiej temperatury a także działania światła przez dłuższy czas. Wiemy także ze kwasy nasycone nie maja takich właściwości "psucia sie" ponieważ nie posiadają [...]
1. Trening Styczeń Zacząłem trenować od początku roku, trening był typowo split trzy razy w tygodniu: Klata+ biceps+ brzuch Plecy+ triceps+ brzuch Nogi+ barki+ brzuch Treningi były raczej poranne, zdążała się ze bywałem 4 razy w tygodniu na siłowni Luty Niestety ten miesiąc był dość ciężki ponieważ na początku miesiąca zachorowałem + ciężka sesja [...]
Wiek :redukcja Płeć : mężczyzna Wiek : 32 Waga : 94,6 Wzrost : 181 Obwód klatki : - Obwód ramienia : - Obwód talii : - Obwód uda : - Obwód łydki : - Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 25%-30% Aktywność w ciągu dnia : praca siedząca Uprawiany sport lub inne formy aktywności : 3x w tygodniu siłownia - FBW, 20 min aeroby Odżywianie : chleb Cel : [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Oli-Oli_olej_rzepakowy_do_smazenia_i1649_d400x400.jpg Oli-Oli olej rzepakowy do smażenia Opis Nie przywiera do powierzchni Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Oli-Oli_olej_rzepakowy_o_smaku_masla_i26023_d400x400.jpg Oli-Oli olej rzepakowy o smaku masła Opis Nie przywiera do powierzchni Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Oli-Oli_oliwa_z_oliwek_w_aerozolu_i2045_d400x400.jpg Oli-Oli oliwa z oliwek w aerozolu Opis Nie przywiera do powierzchni Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera [...]
Ileż to osób chcąc pozbyć się kilku nadmiernych kilogramów ogranicza spożycie tłuszczów praktycznie do minimum. Tymczasem są one najbardziej wydajnym źródłem energii, która wyzwala się podczas spalania kwasów tłuszczowych. Nie wolno nam zapominać o tym, że podobnie jak białka, węglowodany i masę innych składników tak i tłuszcze niezbędne są do [...]
/SFD/Images/2016/8/10/314a300c68884590bedf86ee7dd99d98.jpg Mięso w diecie aktywnych osób zajmuje szczególne miejsce. I jak wiadomo niekoniecznie musi to być gotowana pierś z kurczaka z ryżem i brokułami. Co warto wziąć pod uwagę wprowadzając nowe pomysły na potrawy mięsne, aby były one nie tylko smaczne, ale również wartościowe pod względem [...]
SFD/Images/2015/7/23/ac8a4f08a09f4f17ac339375c78350ad.jpg Opis - Nie przywiera do powierzchni - Łatwy w użyciu - Zero kalorii - Ekonomiczny i bezpieczny Sprawia że żywność w czasie smażenia nie przywiera do powierzchni naczyń. Ułatwia czyszczenie i mycie naczyń. Patelnie i sztućce można wycierać do czysta bez użycia płynu i skrobania. Zawiera [...]
http://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/PANCAKE_MIX_i30655_d380x380.jpg Opis - Wysoka zawartość białka z 6 źródeł - Łatwe w przyrządzeniu i genialne w smaku - Idealne wspomaganie diet redukcyjnych - Smakują świetnie za gorąco i na zimno FireSnake Pancake Mix to idealne rozwiązanie dla wszystkich miłośników zdrowego trybu życia i wysokobiałkowej diety. [...]
Witam:) Jako że już prawie 20 dni moja bulimia się nie odzywa postanowiłem wziąźć się za dobrą dietę. Jak S.M.P.A i rossi zasugerowali chciałbym zacząć low carb na masę. Tu mam jedno pytanie - teraz 9 dni praktycznie jadlem same węglowodany po 2500kcaldzienni i troszke mi zalało brzuch - czy mimo to robić diete na masę czy najpierw troszkę z tego [...]
Cześć, zastanawialem sie czy odkopywać temat z 2010, czy zalozyc własny. Mysle ze lepiej własny i zadać wiecej niż jedno pytanie. Tłuszczów do wyboru mamy co nie miara. Może napisze co wiem i poprosze panstwa o poprawe ewentualnych błedów merytorycznych.Obecnie popularne są do smażenia - PAM(nie znam skladu,nie probowalem nigdy), smalec [...]
Ja uważam, że najzdrowszy do smażenia jest Olej kokosowy całkowicie naturalny, tłoczony na zimno Idealny do smażenia - świetnie się wchłania w potrawy, wysoka temperatura spalania powoduje niesamowicie komfortowe smażenie, Idealny do smażenia warzyw, konsystencja masła natomiast powoduje, że jest to doskonały dodatek do pieczywa, a także idealnie [...]
Czy bardzo szkodzi na redukcji smazenie kotletow na margarynie? ok. 10g margaryny ale wiekszosc zostaje na patelni po smazeniu a margaryna/maslo nie sa chyba najgorszymi zrodlami tluszczu...? kotlety to dobre mieso - piersi z kury lub drób, kotlety domowej roboty Zmieniony przez - magic_key w dniu 2011-10-15 09:51:03
Smażenie bez wątpienia nie jest najzdrowszą metodą obróbki termicznej żywności. Podczas smażenia, potrawy „nasiąkają” tłuszczem zwiększając swoją kaloryczność. Dodatkowo pod wpływem wysokiej temperatury dochodzi do utlenienia kwasów tłuszczowych, zwłaszcza gdy smażymy na nietrwałych tłuszczach roślinnych. Tłuszcze trans są szkodliwe dla naszego [...]
Smażenie jest jednym z bardziej popularnych sposobów obróbki termicznej stosowanych w kuchni. Lubimy smażyć mięsa, ryby, jaja, warzywa, czy połączenia tych składników. Polega ono na ogrzewaniu potrawy w środowisku tłuszczu. Jednak są również możliwości smażenia na dobrej patelni, np. teflonowej, bez użycia tłuszczu. Wśród najlepszych jakościowo [...]
Weź do szkoły sobie dwa zestawy: kanapka z pełnoziarnistego pieczywa, do tego kawałek mięsa, kilka orzechów i warzywa. Nie musisz akurat jeść wyłącznie białek i tłuszczy. Masło w niewielkich ilościach nie jest przegięciem. Smażenie na oliwie to nie to samo co surowa oliwa ev do sałatek.
Margaryna won, hamburgery kupne won (kupujesz mięso, mielisz, dodajesz jajo, formujesz burgera i smazysz). Jajecznicę rób na oliwie z oliwek, smażenie mies na rzepakowym ujdzie, jakmusisz smarować pieczywo to masło. Płatki kukurydziane wywalasz. Piszesz o ograniczeniach finansowych. Jednocześnie nie ma bata, musisz mieć w diecie białko. Więc [...]
Zależy co już w tym dniu masz jakie źródła tłuszczy. Najczęściej będą to żółtka jaj, masło klarowne (smażenie) i czasami wpadnie wieprzowina (drób i wołowina czy chuda ryba to znikome ilości T). + 1g Omegi 3 z supli. Jeśli będę miał akurat ochotę na orzechy to już oleju nie będę pił w tym dniu zapewne. W takim układzie które oleje? Lniany? [...]